Documentaire / 2017 / 1:33 / Regie: Koki Shigeno / / Japan / Gesproken taal: Japans / Ondertiteling: Nederlands

Ramen was oorspronkelijk – in tegenstelling tot de elegante, verfijnde sushi – een eenvoudig en snel gerecht voor de arbeidersklasse, maar is ondertussen uitgegroeid tot een wereldwijd cultgerecht. Tomita Osamu is meermaals verkozen tot de beste ramenchef van Japan, mensen staan urenlang te wachten om bij hem te kunnen eten. Maar Tomita rust niet op zijn lauweren en blijft obsessief op zoek naar de perfectie. Wie bij hem de leer gaat, krijgt geen uitleg. De leerling moet stelen met zijn ogen, leren uit ervaring en vooral leren proeven. Ook Tomita’s zoon wil ooit een groot ramen-chef worden, maar heeft vooralsnog niet de getrainde smaakpapillen van zijn beroemde vader.

Commentaar:

Deze liefdevolle ode aan het heerlijke Japanse comfort food gaat op zoek naar de essentie van de perfecte ramen. En die blijkt heel wat complexer dan het – op het eerste zicht eenvoudige - gerecht doet vermoeden.  De documentaire dompelt je onder in de wereld van dampende soepkommen, kleine restaurantjes waar passie hoogtij viert en de échte fans - de ramen heads - die alles over hebben voor de beste noedelsoep ter wereld.

Pers:

“Food porn at its finest, you will want to devour the screen” - Brief Take

"Ramen Heads succeeds in imparting the ineffable appeal of Japan’s national dish." - Variety




    VERTONINGEN

    Locatie:
    ZED Vesalius
    ZED STUK

    Klik op het uur om tickets te kopen


Documentaire / 2017 / 1:33 / Regie: Koki Shigeno / / Japan / Gesproken taal: Japans / Ondertiteling: Nederlands

Ramen was oorspronkelijk – in tegenstelling tot de elegante, verfijnde sushi – een eenvoudig en snel gerecht voor de arbeidersklasse, maar is ondertussen uitgegroeid tot een wereldwijd cultgerecht. Tomita Osamu is meermaals verkozen tot de beste ramenchef van Japan, mensen staan urenlang te wachten om bij hem te kunnen eten. Maar Tomita rust niet op zijn lauweren en blijft obsessief op zoek naar de perfectie. Wie bij hem de leer gaat, krijgt geen uitleg. De leerling moet stelen met zijn ogen, leren uit ervaring en vooral leren proeven. Ook Tomita’s zoon wil ooit een groot ramen-chef worden, maar heeft vooralsnog niet de getrainde smaakpapillen van zijn beroemde vader.

Commentaar:

Deze liefdevolle ode aan het heerlijke Japanse comfort food gaat op zoek naar de essentie van de perfecte ramen. En die blijkt heel wat complexer dan het – op het eerste zicht eenvoudige - gerecht doet vermoeden.  De documentaire dompelt je onder in de wereld van dampende soepkommen, kleine restaurantjes waar passie hoogtij viert en de échte fans - de ramen heads - die alles over hebben voor de beste noedelsoep ter wereld.

Pers:

“Food porn at its finest, you will want to devour the screen” - Brief Take

"Ramen Heads succeeds in imparting the ineffable appeal of Japan’s national dish." - Variety